Voor wie zijn onze behandelingen geschikt?
In onze praktijk bieden wij psychologische behandelingen binnen de generalistische basis GGZ voor mensen met uiteenlopende klachten.
Voor wie zijn onze behandelingen geschikt?
In onze praktijk bieden wij psychologische behandelingen binnen de generalistische basis GGZ voor mensen met uiteenlopende klachten.
Voor wie
In onze praktijk bieden wij psychologische behandelingen aan volwassenen in de leeftijd van 18 t/m 65 jaar. U kunt met uiteenlopende klachten bij ons terecht, waaronder:
In onze praktijk bieden wij psychologische behandeling aan volwassenen in de leeftijd van 18 t/m 65 jaar.
Heb je last van plotselinge paniekaanvallen waarbij je last krijgt van allerlei lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld hartkloppingen, kortademigheid e.d., dan heb je mogelijk last van paniek.
Heb je de neiging bepaalde plaatsen te vermijden, zoals drukke winkels, het openbaar vervoer, of durf je niet ver van huis te gaan, dan heb je mogelijk last van agorafobie of pleinvrees.
Word je erg gespannen in het contact met andere mensen en ben je bang dat andere mensen negatief over je denken, dan kan het zijn dat er sprake is van een sociale angststoornis.
Ben je bang niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen van anderen, bijv bij een toets of een examen, pieker je hier veel over en ben je bang om dicht te klappen, dan is er mogelijk sprake van faalangst
Schrik je meer dan normaal bij een onverwachte pijn, een bultje of andere lichamelijke klachten, waarbij je sterk het idee hebt dat er iets heel erg mis is met je lichaam, dan kan er sprake zijn van ziekte angst. De angst voor het hebben of krijgen van een (ernstige) ziekte kan dan je leven gaan beheersen.
Ben je vaak aan het piekeren over veel verschillende alledaagse gebeurtenissen of activiteiten, dan heb je mogelijk last van overmatig piekeren.
Als je last hebt van een grote angst voor bepaalde voorwerpen, dieren of situaties, dan kan het zijn dat er sprake is van een specifieke angst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de angst voor spinnen, hoogtes of angst om over te geven.
Als je last hebt van bepaalde handelingen die steeds op dezelfde manier moeten worden uitgevoerd, waarbij je probeert te voorkomen dat er iets ergs gebeurt waar je bang voor bent, dan kan er sprake zijn van dwang. Een voorbeeld kan zijn smetvrees, controledwang of verzameldwang.
Heb je de overtuiging dat er iets mis is met je uiterlijk, of ervaar je een sterke ontevredenheid hierover? Besteed je veel tijd aan het onderzoeken of bekijken van je uiterlijke ‘onvolkomenheden’? Mogelijk heb je dan last van een morfodysfore stoornis.
Heb je last van een sombere stemming en kun je minder genieten dan kan het zijn dat er sprake is van stemmingsklachten.
Aan stress gerelateerde klachten, overspannenheid.
Waarvoor geen medische diagnose of verklaring is gevonden of omgaan met lichamelijke aandoening of ziekte.
Welke klachten behandelen wij niet:
vaak contact nodig hebben buiten de behandelsessies en/of buiten kantooruren
Kwaliteitsstandaard
Wij werken volgens de richtlijnen / kwaliteitsstandaarden, met behandelingen die wetenschappelijk zijn onderzocht en waarvan duidelijk is dat mensen met bovengenoemde klachten hier baat bij hebben. Voor de meeste problemen is cognitieve gedragstherapie (CGt) de eerst aangewezen behandeling volgens de Nza-richtlijnen. Kijk voor meer uitleg over de behandeling bij ‘werkwijze’.
Uiteraard is het belangrijk dat er een goede match is tussen u en één van de psychologen. Om dat in te kunnen schatten plannen we samen een telefonisch screeningsgesprek.
Coaching
Naast de reguliere zorg bieden wij ook coachingstrajecten aan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.